elevi calculator.jpgPeste 200 de elevi de liceu din întreaga ţară vor participa, în perioda 9-12 mai, la Etapa Naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, găzduită în acest an de municipiul Zalău. Potrivit lui Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, la Zalău vor sosi 216 elevi din toate judeţe ale ţării, însoţiţi de 42 de profesori.

„Probele de concurs ale Olimpiadei se vor desfăşura pe parcursul a două zile: 10 şi 11 mai, începând cu ora 9,00. Concursul are două secţiuni, respectiv secţiunea TIC şi secţiunea C sharp, la care participă elevi ai claselor IX-XII, indiferent de filieră, profil sau specializare. La prima secţiune, TIC, vor avea loc două probe, una practică, vineri, 10 mai, şi una de proiect, care se va desfăşura în ziua următoare. La secţiunea C sharp va fi o singură probă, cea de proiect, cu durata de şase ore şi constă în realizarea, în timpul concursului, a unui proiect ce vizează o aplicaţie desktop sau o aplicaţie web, utilizând produsele din pachetul Microsoft Visual Studio Express”, a declarat, miercuri, Marcel Lucaciu.

După desfăşurarea probelor de concurs, olimpicii vor avea ocazia să viziteze o serie de obiective turistice ale judeţului, printre care se numără: Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Monumentul de la Guruslău, Grădina Botanică din Jibou şi Biserica din Bocşa, unde se află osemintele marelui istoric şi pedagog Simion Bărnuţiu. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 11 mai 2013, de la ora 20,00, în sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj. AGERPRES