Mureş: aproape 5.500 de copii vor fi înscrişi în clasa pregătitoare

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ştefan Someşan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că în cele 307 clase pregătitoare preconizate a se înfiinţa în judeţul Mureş vor fi înscrişi 5.487 de copii, potrivit evaluării efectuate la nivel de judeţ.

“Toate acţiunile premergătoare le-am îndeplinit şi astăzi vă pot da câteva cifre pe care le avem la nivelul JSJ cu privire la organizarea viitoarei clase pregătitoare în judeţul Mureş. Este vorba despre un număr de 5.487 de copii recenzaţi, care vor fi incluşi într-un număr total de 307 clase pregătitoare. Pe naţionalităţi – 187 case în limba română, 115 clase la secţia maghiară, 4 clase în limba germană şi o clasă în limba romani cu 20 de copii. Din aceste 307 clase, 211 clase sunt de sine stătătoare, asta înseamnă că funcţionează doare ele singure, iar 96 funcţionează în regim de clase simultane, având în vedere numărul redus de copii, în localităţi rurale”, a spus Someşan.

Acesta a precizat că cea mai mică clasă de sine stătătoare, cu 14 copii, va funcţiona la Dumbrăvioara.

Potrivit lui Someşan, în data de 2 aprilie, în toate unităţile de învăţământ, între orele 8,00-20,00 va funcţiona comisa de înscriere şi că acolo unde se va constata o aglomeraţie mai mare în anumite intervale de timp, se va lucra în mai multe ateliere de lucru, pentru ca părinţii să nu îşi piardă răbdarea.
Ştefan Someşan a precizat că în perioada 2-12 aprilie, la grădiniţe vor avea loc o serie de întâlniri cu părinţii, iar în intervalul 2-19 aprilie se va desfăşura evaluarea psihosomatică a copiilor.
Şeful ISJ Mureş a precizat că pentru aflarea informaţiilor despre clasa pregătitoare părinţii au la dispoziţie un TelVerde finanţat de ministerul Educaţiei şi un site bine pus la punct. AGERPRES