bacalaureat.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş a anunţat, luni, că aproximativ 3.000 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să se înscrie pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din luna august.

„Prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-a încheiat, au fost afişate rezultatele definitive după contestaţii, iar acum urmează a doua etapă. Aceasta vizează faptul că în această săptămână, elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune sau cei care au rămas corigenţi la finalul anului şcolar şi au promovat aceste corigenţe trebuie să se înscrie pentru a doua sesiune a examenului. Noi ne aşteptam acum la un număr destul de mare de candidaţi: au rămas respinşi după prima sesiune 2.611, dar trebuie să ne gândim la faptul că acestora li se vor adăuga şi un număr de elevi care au fost corigenţi aşa că ne aşteptăm la aproximativ 3.000 de absolvenţi de clasa a XII-a care se vor înscrie şi care vor încerca să promoveze a doua sesiune a examenului de Bacalaureat”, a declarat presei luni inspectorul şcolar Raluca Marian.
În urma contestaţiilor, promovabilitatea din judeţul Mureş a crescut cu 0,82%, de la 45,74% la 46,56%, adică de la 2.241 de elevi promovaţi la 2.281.

În judeţul Mureş există şi două şcoli unde niciun elev nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, la Grupul Şcolar Band, unde au fost 12 elevi şi s-a repetat practic situaţia de anul trecut, şi de la Liceul particular Concord din Târgu Mureş, de unde au susţinut examenul doi elevi.AGERPRES