Peste 40 studenţi din România, Franţa, Slovacia şi Republica Moldova participă, începând de vineri, timp de o săptămână, la Universitatea „Petru Maior” (UPM) din Târgu Mureş, la elaborarea unor modele de proiecte pe tema „Inovaţii pentru valorificarea moştenirii culturale şi patrimoniale”, în cadrul celei de- a VI-a ediţii a Academiei Internaţionale de Vară BEST (Boost your Entrepreneurship Skills in Transylvania).

Evenimentul este organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative a UPM Târgu Mureş şi IUT Louis Pasteur – Universite de Strasbourg, iar tinerii vor lucra sub îndrumarea a 10 traineri.

Potrivit organizatorilor, Academia de Vară BEST este un demers de formare inovator cu scopul de a dezvolta spiritul antreprenorial al tinerilor, unic în peisajul educaţional din România.

Seminariile de lucru ale studenţilor vor fi completate de vizite exploratorii în judeţul Mureş în zonele Reghin – Valea Gurghiului, Sighişoara şi în satele săseşti, cu scopul promovării exemplelor antreprenoriale şi valorile culturale. AGERPRES