Aproape 48% dintre absolvenţii de liceu care s-au înscris la Bacalaureat au promovat acest examen, a declarat Liliana Georgescu, inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Neamţ.

Mai exact, promovabilitatea este de 47,27%, mai mult cu 2 procente faţă de anul trecut.
La acest examen, un singur absolvent a reuşit să obţină media generală 10, fiind vorba de o elevă de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ.

Singura unitate de învăţământ care are promovabilitate de sută la sută este Seminarul Teologic „Cuvioasa Parascheva” din Agapia, unde s-au înscris 27 de candidaţi. Procente foarte bune au înregistrat şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra Neamţ, unde doar un singur candidat nu a promovat examenul, Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ, cu 7 candidaţi nepromovaţi şi Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman, cu 8 candidaţi nepromovaţi.
La polul opus se află Liceul Agricol „Ion Ionescu de la Brad” Horia, la care niciunul dintre cei 27 de candidaţi nu a promovat Bacalaureatul. Aceeaşi situaţie a fost şi anul trecut, când niciun candidat al liceului nu a promovat examenul.

„Nu pot spune că sunt sau nu mulţumită, dar rezultatul se încadrează în ceea ce ne aşteptam. În alte judeţe sunt salturi mai mari ale rezultatului. În Neamţ, examenul s-a păstrat în aceleaşi condiţii ca anul trecut”, a declarat Liliana Georgescu, inspectorul şcolar general adjunct al judeţului.

La examenul de bacalaureat s-au înscris 3.970 de absolvenţi de liceu şi 1.027 de absolvenţi de liceu din anii trecuţi. Pentru absolvenţii de anul acesta, procentul de promovabilitate este de circa 56%. AGERPRES