Nici o instituţie de învăţământ superior din România nu se regăseşte în topul celor mai bune 100 de universităţi din lume

studenti_mare.jpgUniversitatea Harvard este pe primul loc în topul celor mai prestigioase o sută de universităţi din lume, dar nicio instituţie de învăţământ superior din România nu se află în topul publicat de www.timeshighereducation.co.uk.

Universitatea Harvard este urmată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Cambridge şi Oxford din Marea Britanie, Universitatea Berkeley din California pe primele cinci poziţii în topul celor mai prestigioase o sută de universităţi din lume. Pe locul şase se află Universitatea Stanford, urmată de alte două unităţi de învăţământ din Statele Unite ale Americii, Stanford şi Princeton, locul nouă revenind Universităţii din Tokyo, în timp ce la poziţia zece este Universitatea americană Yale.

În topul celor o sută de universităţi, în primele cincizeci şi unu de poziţii se regăsesc 28 de universităţi americane, şapte din Marea Britanie, câte trei din Canada şi Australia, câte două din Japonia şi China, dar şi universităţi din Singapore, Elveţia, Hong Kong, Germania, Coreea de Sud sau Federaţia Rusă (Lomonosov Moscova). Clasamentul mondial al instituţiilor de învăţământ superior în funcţie de reputaţie este elaborat pe baza unui studiu de opinii efectuat în mediile academice.