Nici profesorii bistriţeni nu vor mai trece notele în catalog

Cadrele didactice bistriţene au decis ca, începând de luni, 29 martie, să nu mai treacă nicio notă în cataloage, după ce în această săptămână doar o parte dintre sindicalişti au ţinut cont de această recomandare venită de la nivel confederativ.

Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Titu Rauca, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe a consiliului judeţean al liderilor sindicalişti din învăţământul bistriţean.

“Am hotărât ca, începând de luni, să nu se mai treacă nicio notă în catalog, ci doar în caietele profesorilor. Notele vor fi comunicate numai elevilor şi părinţilor acestora”, a precizat Rauca.


Potrivit liderului sindical judeţean, profesorii bistriţeni nu vor mai continua, deocamdată, pichetările, după cele două organizate zilele trecute, la Primăria Bistriţa şi Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, fiind aşteptate noi decizii de la nivel central, în urma negocierilor care se vor purta cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Între timp, sindicaliştii bistriţeni organizează un referendum în rândul personalului didactic în care se cere părerea despre oportunitatea declanşării unor greve, rezultatele finale urmând a fi comunicate în 16 aprilie. FSLI Bistriţa-Năsăud reprezintă peste 5.000 de sindicalişti din învăţământ, cadre didactice, personal nedidactic şi personal auxiliar. AGERPRES