Autoritatea de Sanatate Publica Caras-Severin nu a primit cereri de la nici o scoala sau gradinita din judet pentru obtinerea autorizatiei sanitare de functionare aferenta anului scolar 2008-2009.
Anul trecut, un numar de 74 de unitati de invatamant (scoli si gradinite) care au depus cereri au fost respinse deoarece nu au indeplinit conditiile necesare, care vizeaza in special existenta apei in scoala, canalizare, grup sanitar si conditii optime pentru realizarea programului national „Cornul si laptele”. Iar celelalte unitati nu au depus documentatia necesara.

In cazul institutiilor de invatamant cu apa curenta, dar fara apa potabila s-au instalat dozatoare si a fost acordata autorizatia de functionare.In anul scolar anterior, cele mai multe nereguli au fost sesizate in scolile si gradinitele din mediul rural. Acestea fie nu au avut apa curenta, fie au accesat fonduri pentru reabilitare si au intrat intr-un proces de reparatii capitale si renovare, dar nu si-au finalizat lucrarile, situatie in care Autoritatea de Sanatate Publica nu poate emite autorizatia de functionare.

Conform datelor furnizate de Autoritatea de Sanatate Publica Caras-Severin, in anul scolar anterior au functionat 526 unitati de invatamant, dintre care 255 gradinite si 271 de scoli. Doar 111 de gradinite si 117 de scoli au primit autorizatie sanitara de functionare.