profesori_invatand.jpgNiciun profesor din judeţul Brăila nu va fi dat afară în urma programului de restructurare a personalului din învăţământ, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Viorel Botea.

Şeful ISJ Brăila a explicat că, într-o primă analiză efectuată la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, judeţului Brăila i s-a solicitat să dea afară 406 profesori, dar ‘după discuţii îndelungate şi drumuri la Bucureşti’, s-a reuşit reducerea numărului disponibilizaţilor la 242.

‘Pe măsură ce ne-au venit documentele privind restructurarea şi comasarea unităţilor de învăţământ şi pe baza unor analize la care s-au adăugat profesorii pensionari şi persoanele din mediul nedidactic, acum nu mai este nevoie să dăm afară pe nimeni’, a declarat Viorel Botea. Planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2010 – 2011 arăta că opt şcoli din mediul rural şi trei grădiniţe şi două şcoli din mediul urban nu îşi mai justificau existenţa, motiv pentru care au fost desfiinţate, elevii de aici urmând să înveţe la unităţile mai mari din apropiere. AGERPRES