clasa_moderna.jpgÎn programa şcolară ar putea fi inclusă o oră de educaţie despre sănătate, potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„Noi vrem să facem un proiect, va fi obiectul unui comitet interministerial pe care sper să îl conducă domnul vice-premier Constantin (Daniel Constantin, ministrul Agriculturii – n.r.), prin care ne propunem introducerea unei ore de sănătate în programa şcolară. Eu îmi doresc ca acest lucru să se întâmple de la anul, din clasa I şi până la terminarea liceului”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Proiectul ar urma să fie realizat de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu ministerele Agriculturii şi Educaţiei. În ora de sănătate, pe lângă cursuri de igienă, vor fi abordate teme referitoare la elemente de prim ajutor, de igienă personală a copilului şi adolescentului dar şi la alimentaţia sănătoasă. „Consider că toţi copii trebuie să cunoască elementele principale de alimentaţie sănătoasă. Este adevărat că lucrurile pot fi foarte bine structurate şi cu cât sunt mai bine aduse la cunoştinţa copiilor şi adolescenţilor din perioada în care ei sunt în procesul de învăţământ cu atât cred că vom obţine rezultate mai bune şi mai devreme. Obiectivul nostru este acela de a crea un obicei alimentar sănătos încă de timpuriu”, a spus Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că proiectul se desfăşoară foarte bine în ţările nordice. AGERPRES