Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 17.00, Universitatea Maritimă din Constanța va participa la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europeni, alături de universități reprezentative din țară, eveniment de tradiție al Comisiei Europene, înscris în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020.

Universitatea își deschide porțile pentru a răspunde curiozităților elevilor constănțeni privind simulatoarele specifice domeniului maritim (Punte de Comandă de Navigație, Simulator de Motoare Navale, ECDIS – Hărți Electronice, Simulator Poziționare Dinamică, CyberSecurity Simulator, Platforma de Măsurare a Sistemelor Radiante  etc) și organizând ateliere de lucru cu elevii.

Învățarea pe tot parcursul vieții este o parte importantă a dezvoltării unui om, iar cercetarea te ajută să înveți. Studiile arată că procesul de cercetare aduce beneficii atât pentru oamenii de știință individual, cât și pentru societate în general. Pe 28 septembrie 2023 se sărbătorește Ziua Mondială Maritimă, iar activităţile organizate de Universitatea Maritimă din Constanţa cu ocazia Nopţii Cercetătorilor Europeni se desfășoară ca o completare a acestei zile, oferindu-le elevilor prilejul de a vizita laboratoarele și simulatoarele de care dispune universitatea. Evenimentul subliniază rolul cheie pe care îl deține un cercetător și cât de interesantă este munca de cercetare.

Activitățile se vor desfășura la Universitatea Maritimă din Constanța (Str. Mircea cel Bătrân, Nr. 104) între orele 17:00 – 20:00, programul regăsindu-se pe https://cmu-edu.eu/nceu2022/.

Online: https://noapteacercetatorilor.educatiepentrustiinta.ro/ și https://noapteacercetatorilor.ro/, puteți accesa atelierele partenerilor noștri din toată țara.