La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni are deja o tradiţie de şapte ani. Aşteptat cu multă curiozitate şi cu dorinţă de cunoaştere de către invitaţi, programul evenimentului a cuprins, în acest an, numeroase surprize.

Astfel, printre activităţile derulate în seara zilei de vineri, 27 septembrie 2019, în Campusul Mărăşeşti, s-au numărat: consultări folosind aplicaţii interactive, exerciţii de pliere a hârtiei şi de realizare a nodurilor chinezeşti sub îndrumarea unei profesoare din China, prezentarea unor noi modele de studiu al infomaticii şi roboticii (Logiscool), incursiune în lumea insectelor (cu reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” din Bacău). Pentru preşcolari şi şcolarii mici au fost realizare experimente amuzante, jocuri prin care copii se pot apropia de tainele ştiinţelor, ateliere de pictură. S-a discutat despre etică în publicitate, despre performanţă în sporturile de contact şi s-au prezentat aplicaţii utile în studiul limbilor străine. Facultatea de Inginerie a abordat tematica soluţiilor smart, atât de utile în dezvoltarea unor aspecte practice în societate.

Centrul de Informare Europe Direct al Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a pus la dispoziţia celor prezenţi materiale interesante şi utile. Evenimentul a adus în Universitate entuziasm, bucurie şi numeroase idei şi a prilejuit comunicarea celor interesaţi de lumea atât de frumoasă a cercetării ştiinţifice.