Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) lansează o nouă serie de cursuri gratuite de pregătire la matematică pentru bacalaureat şi admitere, în perioada 27 februarie – 5 iunie, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10,00, online pe Zoom şi live pe pagina oficială de Facebook a UPT.

În fiecare an, UPT vine în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le cursuri gratuite de pregătire la matematică, utile atât pentru cei care doresc să urmeze una dintre facultăţile instituţiei, cât şi pentru pregătirea examenului de bacalaureat. Chiar dacă sunt adresate în special potenţialilor săi studenţi, indiferent de facultatea pentru care optează şi independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), participanţilor la cursuri nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT, arată un comunicat al UPT.

Temele dezbătute urmează conţinutul Culegerii de probleme de matematică pentru examenul de admitere din anul 2021 la Universitatea Politehnica Timişoara, publicată la Editura Politehnica, care va fi pus gratuit la dispoziţia celor interesaţi, în format electronic. Conţinutul probei scrise a concursului de verificare a cunoştinţelor (tip grilă) la matematică urmează programa de bacalaureat de la disciplina matematică.

Pentru înscriere, elevii sunt invitaţi să folosească formularul disponibil pe site-ul instituţiei: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_pVMs1O9PSKyyhZjA-5_dtw. După completarea formularului, aceştia vor primi link-ul de conectare la platforma Zoom. AGERPRES