ubb.jpgO nouă specializare dedicată tinerilor care doresc să devină funcţionari europeni va face parte din programa pe care Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) o lansează pentru anul universitar următor. Specializarea, care se numeşte „Leadership în sectorul public”, se adresează atât studenţilor români, cât şi celor care ar putea veni din alte ţări, iar predarea se va face în limba engleză.

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a declarat că universitatea propune pentru anul universitar 2015/2016 patru noi specializări la nivel de licenţă, cu predare în engleză şi germană. „UBB va oferi pentru anul universitar 2015/ 2016 patru noi specializări la nivel de licenţă în limbile germană şi engleză, printre care ‘Leadership în sectorul public’, în engleză, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Încercăm să pregătim studenţi români şi străini în leardeship la nivel european, de aceea am optat pentru limba engleză. Un funcţionar pregătit în România poate să facă faţă exigenţelor de la nivelul instituţiilor europene. Celelalte specializări sunt, în germană, Geografia turismului şi Administrarea afacerilor iar în engleză mai este Studii de securitate, la Facultatea de Istorie şi Filozofie”, a spus Pop.

Rectorul a subliniat importanţa pregătirii noilor generaţii în limbi de circulaţie internaţională, lucru care le sporeşte acestora şansele de a fi competitivi. „Ne-am dat seama că România are nevoie să meargă pe piaţa de muncă europeană cu specialişti pregătiţi în limba engleză, care este limba de circulaţie internaţională cea mai folosită”, a explicat rectorul UBB.

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2015-2016, un număr de 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă şi 2.655 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. La nivel master vor fi scoase la concurs 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă şi aproximativ 1.000 de locuri pentru învăţământ cu frecvenţă redusă.

Perioada de admitere este 14-31 iulie 2015. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. AGERPRES