Comisiile nationale care au lucrat la decongestionarea materiei scolare pentru gimnaziu si-au incheiat activitatea si au transmis la inceputul acestei saptamani noile programe catre Ministerul Educatiei.
Programele restructurate vor fi verificate saptamana viitoare de o alta comisie formata din cadre didactice cu experienta din tara pentru a se vedea in ce masura materia a fost redusa si vor fi prezentate public in cel mult zece zile daca trec cu bine de control. Comisiile care au lucrat la decongestionarea programelor scolare de trunchi comun pentru clasele V-VIII si-au inceput activitatea in prima saptamana a lunii februarie.
Membrii comisiilor au fost desemnati de inspectoratele scolare si au fost coordonati de inspectorii de specialitate din Ministerul Educatiei. In vara ar urma sa se lucreze la decongestionarea materiei si pentru ciclul primar, iar noile programe pentru acesta vor intra in vigoare din anul scolar 2009-2010. Programele scolare pentru liceu vor fi revizuite in toamna.