Norme didactice desfiintate prin comasarea claselor in judetul Vaslui

elevi.jpgUn numar de 135 de clase de ciclu primar si gimnazial din scolile vasluiene a fost desfiintat de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui odata cu reducerea a peste 400 de posturi de profesor si invatator la nivelul judetului, in baza planului de restructurare dispus de Ministerul Educatiei.

Potrivit conducerii ISJ Vaslui, desfiintarea celor 135 de clase a presupus, in general, comasarea claselor la nivelul scolilor sau transferarea elevilor la unitatile de invatamant din centrul de comuna. In plus, 13 grupe de gradinita din mediul rural au fost si ele desfiintate, ceea ce presupune ca prescolarii vor face si ei naveta pentru a ajunge la gradinita din satul invecinat.

“Reducerea posturilor a presupus automat comasarea unor clase la nivelul aceleiasi scoli sau desfiintarea altora si transferarea elevilor la alte unitati de invatamant. Desigur, am avut in vedere, in primul rand, ca elevii sa nu aiba de suferit si de aceea nu am umblat la acele unitati de invatamant unde nu exista microbuze scolare sau distanta dintre localitatea de domiciliu si scoala unde ar fi urmat sa invete sa fie foarte mare”, a declarat, vineri, Vasile Mariciuc, inspector general al ISJ Vaslui. Cadrele didactice titularizate nu sunt afectate de masura impusa de Ministerul Educatiei.