Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture lansează platforma educațională gratuită Note Bune, dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor la matematică și limba și literatura română. După mai bine de doi ani în care școala s-a desfășurat online, ne întoarcem la clasă, dar păstrăm ceea ce a fost eficient – resursele digitale care sprijină învățarea accelerată a materiei pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională

Alături de profesori foarte bine pregățiți, echipa Note Bune le propune utilizatorilor o serie de cursuri online realizate în conformitate cu Programa școlară. Elevii vor putea trece prin materie în câteva ore cu ajutorul lecțiilor video, a fișelor recapitulative și a testelor de evaluare ce vor putea fi rezolvate online. Tot conținutul este gratuit pentru a susține accesul egal la educație al tuturor copiilor.

„Ne-am îndreptat spre subiectele cel mai des vehiculate prin testele de antrenament și prin modelele oficiale: relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, analiza perspectivei narative, modul de realizare a unui eseu, am exemplificat pe opere scrise de George Bacovia, I. L. Caragiale, Ion Creangă și am propus o sinteză a conceptelor necesare rezolvării subiectului”, spune Bogdan Rațiu – profesor MERITO și membru activ în ANPRO.

Cele 10 clipuri educaționale cu teme importante din materia de BAC – Limba si literatura română – explică modul de rezolvare a celor trei subiecte de examen în funcție de cerințele și baremele de corectare. Iar începutul lunii următoare va fi foarte productiv în acest sens. În luna aprilie, pe platforma Note Bune vor fi publicate și 15 clipuri care vor acoperi tematica și materia de BAC pentru matematică. De asemenea, copiii și profesorii vor putea urmări materiale conexe pe conturile de social media (TikTok si Instagram) și vor fi invitați la sesiuni live pentru a le adresa mentorilor întrebări despre examene.