In cadrul programului Didactica International, peste 30 de profesori s-au inalnit, pe 21 martie, la Scoala Generala nr. 9 din Resita, pentru sustinerea unui nou proiect educational, „Creativitate si initiative in invatamant”.

Simpozionul international de comunicari stiintifice a cuprins sase sectiuni, prilej cu care s-a subliniat faptul ca sistemul educational romanesc poate fi imbunatatit.

Timp de doua zile, municipiul Resita a gazduit Simpozionul International de Comunicari Stiintifice cu tema „Creativitate si initiative in invatamant”, actiune ce face parte din Programul Didactica International. Cele sase sectiuni cuprinse in programul simpozionului au adus in atentie rolul si locul familiei in educatia si instruirea copiilor, precum si metodele de predare si evaluare.

„Nu stiu prea multe despre invatamantul romanesc, dar cred ca sistemul educational poate fi imbunatatit, ca de altfel si in alte tari. Cred ca e foarte important schimbul de experiente intre licee cu aceleasi specializari, iar, in acest sens, trebuie sa insistam pe aspectul practic”, a afirmat Gunther Lobin, de la Universitatea Paderborn. Printre subiectele abordate pe parcursul simpozionului s-au regasit subiecte precum rolul noilor educatori in formarea elevilor ca si cetateni ai mileniului III, managementul si asigurarea calitatii. De asemenea, au fost cautate solutii pentru incadrarea copiilor cu dizabilitati in invatamant. O alta problema indelung dezbatuta s-a referit la inovatia in educatie, prin prezentarea de soft-uri educationale proprii ori diferite reviste scolare.