acs 751 bosch mic.jpgSistemele de climatizare sunt incluse în dotarea de serie a majorităţii modelelor de autoturisme şi camioane. Pentru funcţionarea sigură a acestor sisteme şi pentru protecţia mediului înconjurător, service-ul sistemelor de climatizare trebuie efectuat periodic, evitând astfel reparaţiile costisitoare.

Service-ul sistemelor de climatizare trebuie realizat în condiţii de maximă precizie, deoarece agentul frigorific care se utilizează este, în general, dăunător mediului înconjurător. Datorită tehnologiei de măsurare de înaltă precizie şi a unui proces de service complet automat, noul dispozitiv Bosch ACS 751 lansat de Bosch asigură un proces ecologic de service al sistemelor de climatizare pentru autoturisme şi camioane.

ACS 751 îndeplineşte toate cerinţele stricte ale standardului american SAE J-2788, privind echipamentele de service pentru sistemele de climatizare şi a primit certificarea corespunzătoare.

Prin realizarea periodică, în cadrul atelierelor de service, a operaţiunilor de verificare a sistemul de climatizare, conducătorii auto pot avea o contribuţie semnificativă la protecţia mediului înconjurător. Service-ul periodic permite detectarea din timp a scurgerilor care, altfel, ar permite degajarea în atmosferă a agentului frigorific toxic. Mai mult, certificarea dispozitivului de service Bosch pentru sistemele de climatizare în conformitate cu standardul SAE J-2788 din S.U.A., garantează manipularea agenţilor frigorifici într-o manieră profesionistă, sigură şi ecologică.

Tehnologia de măsurare de mare precizie permite realizarea unui service profesionist pentru sistemele de climatizare

Acurateţea de măsurare a echipamentului ACS 751 asigură umplerea sistemelor de climatizare cu o cantitate exactă de agent frigorific şi de ulei, conform specificaţilor constructorului autovehiculului. Conform cerinţelor standardului SAE J-2788, noul dispozitiv de service Bosch pentru sistemele de climatizare atinge un nivel de acurateţe de +/- 15 grame.

Dispozitivul ACS 751 este echipat cu un cântar de mare precizie, care măsoară nivelurile de agent frigorific, de aditiv UV, de ulei uzat sau nou din rezervoarele sale. În plus, alte componente ale dispozitivului, care conţin agent frigorific, sunt aşezate pe cântar pentru a permite măsurări foarte precise ale cantităţilor.

Acurateţea de măsurare pe termen lung a dispozitivului ACS 751 este obţinută şi prin utilizarea unui filtru de reţea integrat, care reţine cele mai fine parti¬cule, protejând astfel dispozitivul împotriva deteriorării. Iar „sticlele expert”, închise ermetic, asigură protecţia sistemului împotriva pătrunderii apei, prevenind astfel coroziunea componentelor autovehiculului.

Baze de date integrate separate pentru valorile nominale ale autoturismelor şi camioanelor

Dispozitivul dispune de baze de date separate, care conţin cantităţile de umplere pentru autoturisme şi camioane, în conformitate cu specificaţiile constructorului, precum şi o bază de date care poate fi personalizată de utilizator. În scopuri de documentare, fluctuaţiile agentului frigorific pot fi evaluate lunar sau anual şi pot fi transferate către computerul din atelierul de service printr-un stick USB.

Operare simplă şi intuitivă cu afişaj de stare de mari dimensiuni

Panourile de service de pe fiecare parte a dispozitivului asigură accesul uşor pentru lucrările de service. Noul dispozitiv de service pentru sisteme de climatizare este caracterizat de un nivel înalt de manevrabilitate şi de o operare intuitivă. Datorită roţilor de mari dimensiuni şi a mânerelor sale practice, robustul cărucior poate fi transportat uşor în orice loc din atelierul de service. Unitatea de operare de mari dimensiuni, prevăzută cu o tastatură cu design clar, afişaj color de 3,5 inch şi imprimantă integrată, se pliază în timpul transportului. Afişajul de stare de mari dimensiuni este lizibil de la distanţe mari. Dispozitivul oferă, de asemenea, un feedback sonor cu privire la starea lucrărilor de service ale sistemului de climatizare.