Noul inspector şcolar general al județului Bihor a fost instalat în funcţie

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a participat pe 28 mai la instalarea noului inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Virgil Blage.

Potrivit unui comunicat al Cancelariei Prefectului, Dumitru Ţiplea a declarat că are “încredere atât în experienţa de dascăl, cât şi de manager a domnului Virgil Blage, confirmată de schimbările vizibile de la Colegiul Economic ‘Partenie Cosma’ “.

“Învăţământul general a fost şi va rămâne o prioritate la nivelul judeţului. Îmi doresc, în acelaşi timp, să alocăm atenţie unei resurse extraordinare, ignorate până în prezent, şi anume copiii supradotaţi din Bihor,” a menţionat prefectul.

Virgil Blage a ocupat până în prezent postul de director al Colegiului Economic “Partenie Cosma” din Oradea. Timp de cinci ani, funcţia de inspector şcolar general a fost ocupată de Alin Novac-Iuhas. În timpul mandatului său, Bihor a fost printre primele judeţe din ţară în ceea ce priveşte rezultatele examenelor, numărul de elevi olimpici, fiind prima unitate administrativ-teritorială care a implementat o platformă electronică (calendarul on-line). AGERPRES