Noul sef al ISJ Ramnicu Valcea spune ca nu va face epurari politice Ramnicu

ene gabriela.jpgNoile numiri la Inspectoratul Scolar Judetean Valcea nu au nicio legatura cu apartenenta politica, a precizat luni, in cadrul unei conferinte de presa, noul inspector general al institutiei, Gabriela Ene.

“Noi nu am facut nicio epurare pe linie de partid. Daca cei din echipa veche a inspectoratului vor mai dori sa lucreze cu noi, e in regula. Noi nu le impunem nici sa plece, nici sa ramana. Acum, cei din echipa veche sunt in teritoriu, alaturi de echipa nou constituita. Nu se face nicio diferenta” – a sustinut Gabriela Ene.

Inspectorul general a raspuns acuzatiilor unor politicieni locali potrivit carora ar face “partizanat politic”. “Am mai fost acuzata de faptul ca am organizat redistribuirea microbuzelor scolare. Vreau sa precizez aici faptul ca, da, am luat un microbuz de la o scoala din Ramnicu Valcea si l-am oferit unei scoli din comuna Vladesti, unde primarul este de la PSD” – a afirmat Ene. Ea a adaugat ca are in vederea situatia microbuzelor din doua comune valcene, care, potrivit unor reclamatii, ar fi folosite pentru alte activitati, “care nu au legatura cu domeniul educational”.

“Nu ma bazez pe zvonuri, o sa evaluez cum stau lucrurile iar daca se confirma aceste sesizari, indiferent de cine este la conducere in acea localitate, microbuzele vor fi luate si date in localitati unde nu exista astfel de mijloace de transport iar elevii fac naveta cate patru kilometri pe jos, zilnic”, a spus Ene. Gabriela Ene este noul inspector general al ISJ Valcea, numit prin ordin ministerial dupa incetarea protocolului de guvernare la nivel central dintre PSD si PD-L. Pana la numirea in aceasta functie, ea a detinut postul de inspector adjunct, din partea PD-L, in fosta echipa condusa de Camelia Coroiu, inspector general propus de PSD. AGERPRES