romaniuc liliana.jpgŞefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Liliana Romaniuc, cataloghează ca fiind nejustificată agitaţia produsă în jurul clasei pregătitoare. Aceasta a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că în judeţul Iaşi sunt 321 de clase pregătitoare şi 355 de clase I, 60 la sută dintre copii provin din mediul rural.

Conform aceleiaşi surse, peste 14.000 de copii au fost recenzaţi, 709 copii au fost evaluaţi, iar 451 dintre aceştia au primit recomandare pentru clasa pregătitoare. Şefa ISJ Iaşi a afirmat totodată că peste 900 de copii au fost înscrişi pentru evaluarea psihosomatică.

„Niciun copil nu va fi înafara sistemului de învăţământ, nu va rămîne neînmatriculat. Acum punem în vigoare o lege şi nu prea mai avem ce discuta”, a spus Liliana Romaniuc. Aceasta a precizat că în cazul în care nu sunt suficienţi învăţători va putea să predea şi educatorul cu pregătire corespunzătoare.

Până acum, peste 8.000 de broşuri au fost împărţite în cele 400 de circumscripţii din municipiul Iaşi şi în alte 29 în judeţ şi, totodată, au loc şedinţe de informare în grădiniţe. Telefonul verde, susţine Romaniuc, poate fi folosit în continuare. AGERPRES