scoala in santier.jpgMai putin de 10% dintre unitatile de invatamant din judetul Bistrita-Nasaud au primit in acest an autorizatie de functionare sanitara, din cauza ca directorii scolilor nu au inaintat catre Autoritatea de Sanatate Publica documentatiile cerute.

Directorul adjunct al ASP Bistrita-Nasaud, Doina Petri, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca numai 53 de unitati scolare din cele peste 420 din judet au depus solicitari de autorizare, in baza declaratiile pe propria raspundere.


Dintre acestea, numai 33 au primit autorizatia sanitara de functionare, iar in 18 cazuri documentatia a fost incompleta. In alte doua unitati din mediul rural, o scoala si o gradinita, nu s-a dat autorizatie, pentru ca, functionand in case particulare, nu se respecta normele europene in domeniul igienico-sanitar, inclusiv in ceea ce priveste alimentarea cu apa potabila si dotarea cu grupuri sanitare.


Adjunctul ASP Bistrita-Nasaud i-a avertizat pe directorii unitatilor de invatamant ca termenul de depunere a declaratiilor pe propria raspundere expira la 1 octombrie, dupa care inspectorii sanitari vor aplica amenzi intre 500 si 1.200 lei pentru cei care nu au solicitat viza sanitara anuala.