Preşcolarii, elevii din clasele primare şi cei din anii terminali de gimnaziu şi liceu vor reveni la şcoală, de miercuri, în sistemul faţă în faţă, potrivit scenariului galben în care se află judeţul Timiş şi municipiul Timişoara, a informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Revenirea în clase se face în baza Ordinului comun al Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, semnat săptămâna trecută.

În judeţul Timiş, din cele 591 de grădiniţe şi şcoli, 174 vor desfăşura activităţi în scenariul verde, iar 417 în scenariul galben, în care este inclus şi municipiul Timişoara.

Potrivit preşedintelui CJSU Timiş, prefectul Zoltan Nemeth, prezenta hotărâre se comunică Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, care o va transmite unităţilor de învăţământ din judeţ, iar prevederile prezentei Hotărâri devin obligatorii începând cu data de 5 mai.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu, a declarat, săptămâna trecută, că unităţile de învăţământ din judeţ sunt pregătite să reia activităţile didactice faţă în faţă, din data de 5 mai, acestea fiind spaţii sigure pentru sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice.

El mai spunea că singurii care ar putea ridica probleme în acest sens rămân preşcolarii, care nu sunt obligaţi să poarte mască şi astfel pot deveni purtători şi transmiţători a i virusului pandemic.

„Noi suntem pe un scenariu galben cu tendinţă uşoară de scădere, care ne permite să desfăşurăm activităţile. Unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru reluarea activităţii faţă în faţă. Revenirea la şcoală este importantă, dar revenirea faţă în faţă se poate întâmpla doar în condiţii de siguranţă la locul de muncă pentru elevi şi cadre didactice. La nivelul unităţilor de învăţământ, regulile sunt respectate, sunt sigure, dar la nivel preşcolar, unde copiii nu poartă mască, este un risc mai mare de infectare în această zonă. Primul triaj epidemiologic trebuie să se facă acasă, de către părinţi, privind starea de sănătate a copiilor, apoi la şcoală”, a afirmat Marin Popescu. AGERPRES