Număr de locuri bugetate mai mare pentru licenţă, la admiterea 2019 de la USV

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava va avea din această toamnă un nou program de licenţă în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, respectiv Psihologie, iar numărul locurilor pentru admiterea din acest an a crescut, a declarat rectorul instituţiei academice, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

”În acest an avem, iarăşi, un număr de locuri bugetate mai mare ca în ceilalţi ani. De fapt, în ultimii şapte ani, am avut în fiecare an o creştere a numărului de locuri bugetate faţă de anul precedent”, a spus Popa.

Totodată, el a menţionat că, după autorizarea provizorie a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pe care ar putea să o primească în această vară, USV ar putea introduce la sesiunea de admitere din toamnă încă două specializări, respectiv Asistent Medical şi Media Digitală.

Popa a precizat că la admiterea 2019 vor fi scoase la concurs, bugetate, la sesiunea din vară, 1.180 de locuri la licenţă, 650 la masterat şi 49 la doctorat, în cadrul a 43 de programe. Totodată, el a spus că pentru românii de pretutindeni s-a primit numărul de locuri solicitate, respectiv 300 de locuri la licenţă, 150 la master şi 14 pentru doctorat, toate bugetate.

În ceea ce priveşte locurile cu taxă, sunt scoase la concurs 1.030 de locuri la licenţă, 640 la master, 400 la învăţământul la distanţă (ID) şi 210 locuri la conversie profesională. Rectorul USV a precizat că taxele vor rămâne pentru anul universitar viitor la aceleaşi valori ca în prezent. AGERPRES