inscriere facultate.jpgTotalul celor înscrişi până acum la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad depăşeşte aşteptările, mai ales dacă avem în vedere scăderea populaţiei şcolare, rezultatele nu foarte bune ale Bacalaureatului din acest an şi, nu în ultimul rând, actuala criză economică, a declarat joi prof.univ.dr. Iovan Marţian, prorector al UVVG Arad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit sursei citate, la Centrul de înscrieri din municipiul Arad se înregistrau, joi, peste 1.600 de înscrişi, număr dublu faţă de anul trecut, în vreme ce în filialele din ţară, numărul celor înscrişi era de peste 1.800.

„În total, numai la ciclul de licenţă, depăşim 3.400 de înscrişi, cele mai căutate specializări fiind medicina, farmacia, medicina dentară, dreptul, limbi moderne aplicate, relaţii internaţionale, studii europene, silvicultură, psihologie şi pedagogie pentru învăţământul primar şi preşcolar. Nu în ultimul rând trebuie spus că ne aşteptăm la o creştere considerabilă a numărului de studenţi străini înscrişi la specializările în limba engleză şi franceză din cadrul învăţământului superior medical”, a precizat prorectorul UVVG Arad.

În altă ordine de idei, Marţian Iovan a precizat că pentru studiile de masterat s-a înregistrat până acum, peste 1.000 de înscrişi, având de asemenea înscrişi la toate specializările de la cele două şcoli doctorale, din cadrul domeniilor medicină şi biologie. „De menţionat că înscrierile la UVVG Arad vor continua la toate cele trei cicluri de studii universitare şi după încheierea primei etape, respectiv afişarea rezultatelor admiterii, prevăzută pentru data de 2 august”, a adăugat prof.univ.dr. Iovan Marţian, prorector al UVVG Arad.AGERPRES