Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava va face, incepand de miercuri, inscrieri la sesiunea de toamna pentru cele 583 de locuri ramase libere la studii de licenta si 65 la la invatamant la distanta (ID).

Astfel, in perioada 9 – 18 septembrie, va avea loc inscrierea candidatilor, pe 19 septembrie cei de la Educatie fizica vor trebui sa sustina proba de aptitudine, iar in perioada 21 – 25 septembrie se va face inmatricularea candidatilor declarati admisi. In urma sesiunii de vara, noua specializari, patru din cadrul Facultatii de Istorie si Geografie si alte cinci din cadrul Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii, au un numar insuficient de candidati pentru a realiza macar o grupa de studenti pentru cursurile de licenta la zi.

Astfel, la Muzeologie s-au inmatriculat doar cinci candidati pentru cele 25 locuri scoase la concurs, ramanand cinci locuri fara taxa neocupate; la Filosofie – trei pentru cele 24 locuri si un loc fara taxa neocupat; Biblioteconomie- patru inmatriculati si 20 locuri libere, iar la Stiinte Politice- sase pe 44 locuri ofertate. La Litere, specializarile Limbi moderne aplicate, Studii Americane si Ucraineana – o limba moderna/limba romana s-au inmatriculat doar sase, opt, respectiv trei candidati. In ce priveste specializarile Romana-Spaniola si Romana-Italiana s-au ocupat doar jumatate din locurile scoase la concurs.

Cu exceptia facultatilor de Stiinte Economice si Administratie Publica si Silvicultura, care si-au realizat cifra de scolarizare, celelalte cinci facultati au ramas cu un numar semnificativ de locuri neocupate. Ingineria Alimentara a ramas doar cu patru locuri libere, iar cel mai mare numar de locuri vacante este la Facultatea de Istorie si Geografie, unde peste jumatate din locurile scoase la concurs au ramas neocupate. Pentru cele 521 locuri existente s-au inmatriculat 236 candidati si au ramas neocupate 285 locuri la licenta zi. La ID situatia este asemanatoare; s-au inmatriculat 115 candidati, iar alte 65 locuri au ramas neocupate. La Facultatea de Stiinte ale Educatiei nu s-au ocupat 64 locuri, la Litere au ramas 59 locuri libere, Inginerie Electrica – 89 locuri, la Inginerie Mecanica – 45 locuri neocupate, iar la Facultatea de Educatie Fizica si Sport sunt alte 37 locuri libere. Astfel, pentru sesiunea din toamna au ramas 583 locuri la studii de licenta la zi, 65 la ID si 1.067 locuri la master.