lumina math.jpgUn numar de 32.000 de foi de concurs ale elevilor (clasele IV-VIII) care s-au confruntat la cea de-a XIII-a editie a Concursului National de Matematica „LUMINA MATH”, au fost corectate, intr-un timp record, de numai trei zile, datorita unui sistem simplu si performant, folosit pentru prima oara in aceasta competitie.

Astfel, la numai patru zile de la desfasurarea concursului national de matematica „LUMINA MATH” pe site-ul competitiei (www.luminamath.ro) s-au putut consulta foile de concurs si punctajele fiecarui elev participant.

Rezultatele finale, afisate pe www.luminamath.ro cuprind si punctajele obtinute in urma rezolvarii contestatiilor depuse pana la data de 20 noiembrie. Organizatorii concursului, „LUMINA” Institutii de Invatamant si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, au folosit pentru corectarea grilelor un sistem care consta intr-un scanner si un program instalat pe o retea de calculatoare, in care erau centralizate, in prealabil, toate informatiile privitoare la elevul participant (scoala, clasa si judetul de provenienta).

Foaia de concurs a fiecarui elev, care continea numele acestuia, subiectele si un numar de identificare al participantului, a fost introdusa in scanner, citita de catre acesta, iar datele rezultate au fost transmise unui program care a verificat pe loc corectitudinea lucrarii si a inregistrat si afisat automat punctajul obtinut de competitor. Subiectele concursului „LUMINA MATH” au constat in probleme tip grila in numar de 30 pentru clasa a IV-a si 40 pentru clasele V-VIII. Ele au fost selectionate dintre problemele propuse de profesorii de specialitate din intreaga tara.

Pana la sfarsitul lunii noiembrie, fiecare elev prezent la concurs va primi, prin posta, rapoartele detaliate privind participarea sa la concurs. De asemenea, scolile participante vor primi un raport cu mediile pe clase si subiecte, cu nivelul de pregatire pe fiecare capitol din programa pentru concurs si pozitionarea in clasamentul judetean si national. La nivel judetean, atat elevii participanti, cat si profesorii care i-au pregatit, vor primi diplome.


Cea de-a XIII-a editie a „LUMINA MATH”, care a reunit un numar record de participanti (32.000 ), s-a desfasurat in toate judetele si in Bucuresti. In functie de performantele lor, tinerii matematicieni vor fi recompensati astfel: locul I – 800 lei, locul II – 600 lei, locul III – 400 lei, locurile IV si V-300 lei, locurile VI-X – 200 lei, XI-XX – 150 lei. In plus se va premia cu o excursie in Istanbul primul elev de la fiecare nivel de clasa, in judetele in care s-au inscris minim 300 de elevi pentru fiecare dintre clasele IV-VIII. Valoarea totala a premiilor Concursului National de Informatica este de aproximativ 6000 euro. AGERPRES