Numărul candidaţilor înscrişi la Universitatea Suceava a crescut faţă de anul trecut

universitatea-din-suceava.jpgÎn prima sesiune de înscrieri, la cele 45 de programe de licenţă de la învăţământul de zi pentru cele peste 1.100 de locuri fără taxă şi alte 2.000 cu taxă din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) s-au înscris 2.034 de candidaţi, a declarat presei, miercuri, prorectorul Ştefan Purici.

Potrivit acestuia, numărul celor înscrişi este cu 139 mai mare faţă de prima sesiune de înscriere din anul universitar trecut. Prorectorul USV a precizat că toţi cei 2.034 de candidaţi au absolvit liceul în judeţele Suceava, Bacău, Botoşani şi Neamţ, iar acestora li se adaugă cinci tineri care şi-au depus dosarele pentru locurile destinate rromilor şi 34 de etnici români din afara graniţelor ţării, care au obţinut diploma de bacalaureat în România.

Totodată, pentru cele nouă programe de învăţământ la distanţă s-au înscris 312 candidaţi. La USV înmatriculările în anul I se vor face până miercuri 31 iulie, locurile fiind distribuite în ordinea mediilor de admitere. Locurile rămase libere vor fi propuse pentru concursul de admitere din sesiunea de toamnă. A doua etapă de înscrieri va avea loc în perioada 5 – 12 septembrie. AGERPRES