scoala_meserii.jpgPrefectura şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) din Mehedinţi au elaborat un plan de învăţământ pentru mărirea numărului de clase de elevi care urmează şcoli profesionale, a declarat prefectul Nicolae Drăghiea.

Potrivit sursei citate, dacă în anul şcolar 2015-2016 sunt formate la nivelul celor patru unităţi profesionale şi tehnice 41 de clase, în 2016-2017 vor fi organizate 49, în care vor fi cuprinşi 55% dintre cei 6.000 de elevi din colegiile liceale din judeţ pe lângă care funcţionează acestea.

„S-a luat această măsură pentru sincronizarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei. În acest an, numai un agent economic a solicitat specializarea în diferite meserii tradiţionale a aproximativ 250 de tineri”, a precizat prefectul Drăghiea.

În context, şeful IŞJ Mehedinţi, prof. Mirela Enea Pintea, a arătat că pentru realizarea acestui proiect s-a semnat şi un parteneriat prin care firma respectivă din Drobeta Turnu Severin a solicitat pregătirea profesională a tinerilor care vor fi angajaţi imediat ce vor absolvi şcoala. „Efectul va fi pozitiv. Tinerii nu vor mai spori numărul şomerilor din judeţ unde rata şomajului este de 10,6%. Un alt câştig este şi faptul că ei nu vor mai migra în afara ţării în căutarea unui loc de muncă”, a explicat Pintea. AGERPRES