Numărul profesorilor care şi-au depus anul acesta dosare pentru gradaţiile de merit s-a dublat faţă de anul trecut, mai ales datorită faptului că în 2010 nu se mai acordă salarii de merit, a anunţat, miercuri, inspectorul general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Onuţ Atanasiu.

”Avem în jur de 450-500 de dosare, încă nu am reuşit să le numărăm pe toate. Anul trecut au fost în jur de 200”, a precizat Atanasiu. Inspectorul general-adjunct a precizat că şi numărul acestor premieri a scăzut anul acesta, la nivelul judeţului existând mai puţine norme didactice.

”Procentul a rămas acelaşi, de 16 la sută, dar aplicat la un număr mai mic de norme va da un număr mai mic de gradaţii comparativ cu anul trecut. Având în vedere că de anul acesta nu se mai dau salariile de merit şi fondul de premiere de doi la sută, gradaţiile sunt singurele stimulente care se vor mai acorda dascălilor merituoşi”, a mai spus Atanasiu. Gradaţia de merit reprezintă un procent de 25 la sută din salariul de bază şi se acordă pe o perioadă de cinci ani. AGERPRES