eleva.jpgNumărul elevilor din judeţul Satu Mare a crescut în noul an şcolar cu aproape 200, în vreme ce numărul posturilor din învăţământ s-a redus cu aproape 500. Inspectorul şcolar general Mariana Popa a declarat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Satu Mare, că în anul şcolar 2011-2012 s-au înscris 61.196 de elevi, cu 180 mai mult faţă de anul anterior.

În schimb, numărul posturilor cadrelor didactice a fost redus de la 6.653 în anul şcolar 2010 – 2011 la 6.189 în acest an. Aceasta a explicat faptul că reducerile s-au efectuat prin comasarea şcolilor, prin normarea posturilor şi fără a fi concediaţi profesori. Practic s-a renunţat la unele posturi de profesori suplinitori, pentru care se susţin examene anual.

„Tendinţa este de creştere a cadrelor titulare, fiind astfel şi o creştere a calităţii actului educaţional”, a precizat Mariana Popa. Potrivit acesteia, ca urmare a scăderii promovabilităţii Bacalaureatului anul acesta sunt mai multe persoane interesate de înscrierea la postliceal, pe meserii precum asistenţi medicali sau farmacişti. AGERPRES