univ-valahia.jpgNumarul studentilor din Campusul din Alexandria al Universitatii de Stat Valahia din Targoviste s-a dublat in noul an de invatamint 2009 – 2010.

Directorul Campusului Universitar Alexandria, Ioana Panagoret, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca din aceasta toamna se organizeaza aici, pentru prima data, cursuri studentesti de zi pentru specializarea in administratia publica sau in economia comertului, turismului si serviciilor.

Universitatea Valahia din Targoviste a initiat la Alexandria, cu sprijinul autoritatilor locale, in urma cu doi ani, invatamantul la distanta, pentru a demara din 2008 ample lucrari de constructie la un campus proiectat in spatiul fostei unitati militare din marginea resedintei judetului Teleorman.


Cu fonduri de aproximativ 5 milioane de lei din bugetul Universitatii din Targoviste, in campusul din Alexandria s-au amenajat, intr-o cladire dezafectata, moderne sali de curs, laboratoare si alte utilitati necesare. In etapa urmatoare a acestei investitii se va trece la construirea unui camin studentesc cu peste 120 de locuri, a mai precizat Ioana Panagoret. AGERPRES