Peste 2.700 de candidaţi au fost admişi la Universitatea din Oradea, în sesiunea din iulie, pentru studii cu licenţă, cu peste 300 mai mulţi decât anul anterior, însă numărul masteranzilor a scăzut cu 150, a anunţat, într-un comunicat de presă, instituţia.

Încheierea primei sesiuni de admitere, la 1 august, arată că la Universitatea din Oradea au confirmat locul un număr de 2.733 de candidaţi pentru studii universitare de licenţă, din care 1.382 la buget, respectiv 1.054 de candidaţi pentru studiile universitare de master, din care 644 la buget.

La aceste date se adaugă candidaţii din categoria români de pretutindeni (19 admişi la studii de licenţă fără taxă) şi candidaţii care vor urma studiile pe cont propriu (confirmările continuă până săptămâna viitoare).

„Observând aceste cifre se poate constata o creştere cu peste 300 a numărului de candidaţi confirmaţi la studiile universitare de licenţă faţă de anul 2016, dar şi o scădere cu peste 150 a numărului de candidaţi confirmaţi la studii de master”, se arată în comunicat.

Din analizele făcute de Comisia Centrală de Admitere rezultă faptul că unele domenii de licenţă, cum ar fi Comunicare şi relaţii publice, Arhitectură, Ştiinţe exacte, Inginerie managerială au înregistrat o creştere a cererii faţă de admiterea din anul 2016.

Cea mai scăzută cerere s-a înregistrat la domeniile de licenţă Muzică şi Teologie.

A doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2017 – 2018 începe în 4 septembrie 2017 şi aşteaptă candidaţii cu o ofertă educaţională completată cu specializări noi, precum Nutriţie şi Dietetică – Facultatea de Medicină şi Farmacie. AGERPRES