univ_politehnica_buc.jpgNumărul studenţilor străini care s-au înscris până în prezent la facultăţile Universităţii Politehnice din Bucureşti este cu 50% mai mare faţă de perioada septembrie – octombrie 2014, iar 19 olimpici naţionali vor urma cursurile la UPB, informează instituţia de învăţământ superior. Potrivit UPB, numărul studenţilor străini care vor să studieze în universitate ar putea creşte, având în vedere că înscrierea acestora se încheie în luna decembrie. „În acest an studenţii străini provin din 36 de ţări, faţă de 32 de ţări de anul trecut”, precizează UPB. Totodată, 19 olimpici naţionali vor urma cursurile facultăţilor universităţii.

„O notă aparte este dată de cei doi fraţi gemeni, olimpici naţionali (la disciplinele matematică, respectiv informatică), ce îşi vor începe studiile universitare la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din UPB. Numărul total de elevi olimpici naţionali care au optat pentru a-şi continua studiile în cadrul universităţii noastre este de 19”, arată reprezentanţii UPB.

Conform sursei citate, toţi studenţii din anul I care au solicitat un loc în căminele instituţiei de învăţământ superior au fost cazaţi. AGERPRES