In ultimele saptamani, profesorii si elevii Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din Craiova au participat la numeroase activitati educative extrascolare, la care si-au adus o importanta contributie.
Cele mai importante dintre aceste manifestari au fost:

– Festivalul Sanselor Tale cu tema „Unitate in Diversitate. Multiculturalitate in spatiul romanesc. Traditii si obiceiuri.”

– Ziua Europeana Antitrafic.

– Concurs National de Reviste Scolare -revista elevilor nostrii avand denumirea -„Arhitect de Vise”.

– Concurs National de Protectie Civila -„Cu viata mea apar viata”

– Competitia Tineretii – concurs intre elevii liceelor doljene sub egida Directiei Judetene de Tineret Dolj.

– Activitate de voluntariat „Impreuna putem ajuta o inima trista ” -Asociatia Umanitara „Alexandru” Craiova

– Activitati desfasurate in cadrul programului de „Parteneriate Educative” cu scolile generele, liceele ,ONG-uri , Agenti Economici din Craiova si din judet.

Dupa cum mentioneaza Directorul Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, Prof. Cornelia Drinceanu, si in perioada urmatoare, inclusiv in perioada vacantei scolare, programul activitatilor educative extrascolare la care vor participa elevii craioveni va fi la fel de amplu.

Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din Craiova s-a numarat printre laureatii celei mai recente editii a Conferintei Nationale de Management Modern in Educatie, din invatamantul preuniversitar, desfasurata in luna martie la Poiana Brasov, unde a fost premiata cu diploma de excelenta pentru unul dintre cele mai interesante si operabile site-uri de institutii educationale din Romania (http://colegiulionmincu.licee.edu.ro/index.html).