univ oradea.jpgUniversitatea Oradea invită o sută de elevi din ţară şi 50 din judeţ să participe în vară la “Oradea Summer University” , organizată pentru prima dată în mediul academic orădean.

Rectorul Constantin Bungău a precizat luni, în conferinţă de presă, că acţiunea “organizată de studenţi pentru viitorii studenţi”, care se va desfăşura în perioada 19 iulie -1 august, este o universitate de vară deschisă absolvenţilor de clasa a XI-a, prin care se urmăreşte o introducere a potenţialilor studenţi în lumea învăţământului universitar, o acomodare spre cunoaştere cu marea familie studenţească din România.

Ei vor lua parte la cursuri, seminarii şi laboratoare, cele mai reprezentative pentru anul I de studiu pentru fiecare specializare pentru care aceştia optează. Acestea vor fi susţinute de profesori din mediul universitar orădean şi nu numai. “Pe lângă simularea aspectelor cotidiene ale unei universităţi, vom crea un mediu deschis dezbaterilor privind atitudinea corpului didactic şi a instituţiei universitare, referitoare la integrarea cât mai rapidă şi lesnicioasă a elevilor care au absolvit liceul şi au dobândit diploma de Bacalaureat, în cadrul unei instituţii universitare. Prin urmare, dezbaterile şi sesiunile non-formale vor avea un loc aparte în cadrul acestui eveniment, dar serile vor fi dedicate distracţiei”, a precizat preşedintele Asociaţiei “Gheorghe Şincai” a Studenţilor în Istorie, Marius Deaconu.

Înscrierea celor 150 de elevi care vor dori să participe la eveniment se va face în perioada 22 mai-18 iunie, taxa de participare fiind 120 de lei pentru cei din alte judeţe şi 25 de lei pentru orădeni. “Oradea Summer University” este inclus într-un program-pilot naţional, demarat în anul 2008, fiind a VI-a ediţie, după ce asemenea activităţi au mai avut loc şi în alte centre universitare. Organizatorii ediţiei orădene sunt Asociaţia “Gheorghe Şincai”, în colaborare cu Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti din cadrul Universităţii din Oradea şi cu Primăria Oradea. AGERPRES