medalii_aur.jpgIoana Bouroș de la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați și Theodor Cucu de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești au obținut medalia de argint, respectiv de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică desfășurată în India în perioada 25-30 iulie, informează un comunicat de presă al Ministerului Educației. Potrivit sursei citate, este a patra prezență consecutivă a României la această olimpiadă.

Din lotul României au mai făcut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) și Gabriel-Cosmin Bolbotină (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara). Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității din București.

„Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi. La ediția din acest an (a XIV-a) au participat peste 150 de concurenți din 31 de țări de pe toate continentele”, adaugă sursa amintită. AGERPRES