elevi1.jpgCalitatea actului de învăţământ din o mie de şcoli şi licee din România va fi evaluată în cadrul unui proiect derulat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar în colaborare cu mai multe inspectorate şcolare din ţară, programul urmând să fie pus în practică începând cu anul viitor.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, rezultatele acestuia urmând să contribuie la dezvoltarea cadrului legislativ referitor la standardele de calitate ale învăţământului preuniversitar românesc.

‘În urma derulării acestui proiect, o mie de unităţi de învăţământ preuniversitar, publice şi private, vor fi evaluate extern, reacreditate şi li se va atesta nivelul de calitate pe baza indicatorilor de performanţă şi a hărţii riscului educaţional. Cele o mie de rapoarte de evaluare externă a calităţii vor fi publicate’, a declarat, luni, la Deva, Mioara Şerban, din cadrul ARACIP. Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile câştigate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. AGERPRES