univ-eftimie-murgu-resita.jpgAlegerile pentru componenta noului Colegiu Academic al Universitatii „Eftimie Murgu” din Resita s-au incheiat, astfel ca noua echipa este pregatita sa-si intre in atributii, a declarat noul rector al Universitatii, Doina Frunzaverde.
Prof. univ. dr. Doina Frunzaverde este noul rector al Universitatii „Eftimie Murgu” incepand de pe 4 aprilie, pentru un mandat de patru ani, fostul rector, prof. univ. dr. Ioan Vela, fiind numit din acest an, presedinte al acestei institutii. Cei doi prorectori alesi de Senatul universitatii sunt prof. dr. ing. Gilbert Rainer Gillich, din partea Facultatii de Inginerie, si prof. univ. dr. Marian Mihaila, din partea Facultatii de Stiinte Economice si Administrative. De asemenea, prof. univ. dr. Viorel Campean va ocupa functia de secretar stiintific al universitatii resitene. Din Senatul universitatii vor mai fac parte si opt reprezentanti ai studentilor.

Conducerea universitatii resitene are in plan continuarea investitiilor si coordonarea activitatii din unitatea de invatamant, fiecare din membrii colegiului avand atributii precise in ceea ce priveste invatamantul, cercetarea stiintifica sau imaginea institutiei in tara si in strainatate.

Printre prioritatile institutiei se afla inclusiv realizarea unei sigle si a unui slogan, care sa reprezinte universitatea si, de asemenea, innoirea paginii web. In speranta ca Universitatea „Eftimie Murgu” va fi apreciata de intreaga comunitate, reprezentantii institutiei au decis sa organizeze pe 5 mai, o Zi a Portilor Deschise, ocazie cu care toti cei interesati vor putea sa viziteze salile de curs, laboratoarele, sau sa participe la seminarii.