bacau_univ_alecsandri.jpgÎn perioada 14 – 15 aprilie 2011, Catedra de Energetică şi Inginerie Electrică din cadrul Facultăţii de Inginerie din Universitatea „Vasile Alecsandri”din Bacău, a organizat Conferinţa Internaţională de Energetică Industrială (CIEI).

Conferinţa CIEI 2011, face parte din seria manifestărilor dedicate aniversării a 50 de ani de învăţământ superior şi 35 de ani de învăţământ tehnic superior în Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Prima zi a conferinţei a făcut parte din programul european EU Sustainable Energy Week (EUSEW), program organizat de către Agenţia Executivă pentru Competitivitate şi Inovare (EACI), în numele Comisiei Europene, Direcţia Generală pentru Energie. Conferinţa Internaţională CIEI 2011 a fost organizată sub egida Comitetului Naţional Roman al CIGRE împreună cu C.N. Transelectrica S.A., S.C. CET S.A. Bacău, Electro Standard S. R.L. Bacău şi Camera de Comerţ şi Industrie Bacău.

După cum informează cancelarul general al Universităţii „Vasile Alecsandri”din Bacău, Prof.univ.dr. Cătălina Ababei, conferinţa a fost deschisă specialiştilor din unităţile de învăţământ superior, cercetare, proiectare, exploatare, întreţinere, producătorilor de echipamente/produse şi furnizorilor de servicii din domeniul producerii, transportului, distribuţiei şi consumului de energie electrică şi termică. În cadrul conferinţei au fost abordate teme cu privire la eficienţa energetică pe întreg lanţul, de la producătorii de căldură şi de energie electrică până la consumatori, utilizarea surselor regenerabile de energie, conducerea proceselor energetice şi, nu în ultimul rând, protecţia mediului în energetică.

În cadrul celor 2 zile ale conferinţei, la parterul corpului D al Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau a fost organizată o expoziţie la care au participat firme de profil şi în cadrul căreia vizitatorii au primit informaţii despre produse, tehnologii, servicii şi inovări din domeniul energiei.