O nouă ediţie a congresului UMF “Carol Davila” va avea loc între 28 şi 30 mai

umf_bucuresti.jpgInvitaţi de marcă de la universităţi de renume din Europa şi Statele Unite ale Americii vor participa, în perioada 28 – 30 mai, la cea de a treia ediţie a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”. Potrivit unui comunicat remis de organizatori, numărul sesiunilor de comunicări orale a sporit considerabil anul acesta, desfăşurându-se concomitent în patru săli, ceea ce va susţine şi va accentua ideea de interdisciplinaritate, trăsătura definitorie a conceptului care a stat la baza congresului încă de la prima sa ediţie.

În cadrul evenimentului vor fi abordate teme precum: “Transplantul hepatic pe înţelesul tuturor”, “Progrese în pediatrie”, “Abordări interdisciplinare în cercetarea medicamentului”, “Actualităţi în neurochirurgie”, “Urologie şi oncologie: care sunt noutăţile?”, “Medicina dentară – noutăţi în 2015”, “Noutăţi în oncologie: România vs Europa”. În cadrul congresului vor fi susţinute 101 prezentări şi vor avea loc mai multe festivităţi de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa.

“Una dintre marile mele dorinţe este aceea ca Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ să acceadă, într-un viitor nu prea îndepărtat, în topul primelor 500 de universităţi ale lumii. Avem multe premise să ne atingem acest ţel, iar congresul la care ne aflăm este una dintre ele”, afirmă acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, în comunicatul citat. AGERPRES