Un număr de 150 de elevi de la cinci licee bucureştene vor merge la teatru, în lunile care vor urma, în cadrul celei de a 9-a ediţii a proiectului „5 licee – 5 teatre”, care va fi lansat pe 9 octombrie la Liceul de arte plastice „Nicolae Tonitza”.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, instituţiile de învăţământ din Capitală care vor participa la această ediţie a programului sunt: Liceul de arte plastice „Nicolae Tonitza”, Liceul teoretic „C. A. Rosetti”, Liceul tehnologic „Mircea Vulcănescu”, Liceul teoretic „Ştefan Odobleja” şi Colegiul tehnic „Gheorghe Asachi”.
Elevii vor viziona gratuit spectacole din stagiunea fiecăruia dintre următoarele teatre partenere: Teatrul Mic, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Ion Creangă” şi Teatrul „Nottara”.
Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2019 şi se va finaliza cu Gala „5 licee – 5 teatre”, când vor avea loc reprezentaţiile, jurizarea şi premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni. Aceştia vor avea atunci şansa de a urca pe o importantă scenă din Bucureşti, de a juca în faţa unui juriu de profesionişti din teatru şi de a fi aplaudaţi de un public larg.
De la prima ediţie, care a început în anul 2011, la iniţiativa ECDL România, 1.200 de elevi din 35 de licee bucureştene diferite au participat la acest proiect. Lor li se vor alătura cei 150 de elevi din liceele selectate pentru ediţia a 9-a.
Proiectul este derulat de ECDL România, alături de partenerii săi – UNITER, Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Casa Corpului Didactic şi Teatrul Mic, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul „Nottara”. AGERPRES