Pe 19 octombrie 2018 Universitatea Maritimă din Constanța va organiza a doua ediţie a Târgului de Cariere dedicat studenților și elevilor constănțeni. Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului MENTOR – Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea, contract nr. EASME/EMFF/2016/1.2.1.2./06/S12.749365-MENTOR. Proiectul reunește 7 parteneri din 4 țari din zona Mediteranei de Est și a Mării Negre.

Târgul de Cariere își propune să contribuie la facilitarea inserției pe piața muncii a elevilor și studenților, făcând posibilă interacțiunea concretă între potențialii angajatori și forța de muncă locală. Tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă vor avea astfel posibilitatea de a discuta cu reprezentanții angajatorilor pentru a afla care sunt oportunitățile de angajare disponibile la ora actuală și pentru a beneficia de consiliere în cariera aleasă. Aceștia vor avea ocazia să fie admiși la stagii de practică reale, care să îi sprijine în dezvoltarea profesională ulterioară, sau să se angajeze în domeniul de interes.

Firmele participante la Târgul de Cariere sunt entități cu activitate relevantă și rezultate remarcabile în cele patru sectoare identificate în cadrul proiectului MENTOR ca având o importanță strategică în regiunea Mediteranei de Est și a Mării Negre: transportul maritim, turismul de croazieră, acvacultura marină și industria off-shore de petrol și gaze.

Acest eveniment contribuie, prin urmare, la îndeplinirea obiectivelor proiectului MENTOR: alinierea competențelor și aptitudinilor dobândite în anii de școală la cerințele concrete ale pieței muncii, respectiv creșterea atractivității unei cariere în cele patru sectoare de interes menționate anterior.