studenti profesor.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti şi Consiliul Judeţean Vâlcea au semnat un acord în urma căruia începând din anul următor la Râmnicu Vâlcea va funcţiona Facultatea de Inginerie a Mediului şi Îmbunătăţiri Funciare, a declarat luni Ion Cîlea, preşedintele CJ.

„Propunerea mi se pare deosebit de oportună cu atât mai mult cu cât existenţa personalului înalt calificat în probleme de ingineria mediului şi de îmbunătăţiri funciare a devenit extrem de deficitară. După o consultare de principiu a conducerii Colegiului Tehnic Forestier Râmnicu Vâlcea care, la rândul ei, şi-a exprimat interesul şi a fost de acord să integreze instituţia liceală într-un sistem universitar, am acceptat să purtăm discuţii preliminare cu reprezentanţii Facultăţii de Ingineria Mediului şi Îmbunătăţiri Funciare în vederea perfectării unui parteneriat”, a precizat Ion Cîlea.

Întrevederea finală urmează să aibă loc în data de 13 noiembrie când o echipă cu putere de decizie din universitatea bucureşteană va veni în vizită la Râmnicu Vâlcea. Această facultate de stat ar fi a cincea din Râmnicu Vâlcea, în complexul universitar din cartierul Vlădeşti funcţionând de trei ani 4 facultăţi ale Universităţii de Stat din Piteşti. AGERPRES