În perioada 13- 17 martie a avut loc la Grădiniţa cu program prelungit numărul 2 din Slatina a doua întâlnire din cadrul proiectului Multilateral Comenius, „RATATOUILLE -12 stars master chef „. Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 din Slatina derulează acest proiect cu finanţare de la Comisia Europeană, în parteneriat cu Germania, Spania, Belgia, Luxemburg, Estonia, Turcia.

Proiectul multilateral „RATATOUILLE – 12 stars master chef ” va ajuta aproximativ 2000 de elevi de vârsta preşcolară şi primară din 7 ţări europene să intre în contact cu identitatea europeană comună, unitatea şi diversitatea acesteia, să împărtăşească informaţii despre propria lor ţară si să afle mai multe despre cultura şi tradiţiile din alte ţări, sistemul de educaţie din şcoală/ grădiniţă,despre oraşul/ satul, ţara, mediul ambiant, despre arta, mâncarea altor copii, să găsească asemănările şi deosebirile dintre acestea.

Mihaela Dicu, profesor coordonator în Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 din Slatina, a declarat: „Întâlnirea din România a vizat evaluarea unor puncte importante legate de website-ul proiectului, logo-ul acestuia, definitivarea perioadelor de mobilitate în fiecare dintre cele 8 ţări participante dar şi vizitarea Grădiniţei cu program prelungit numărul 2 din Slatina, unitate şcolară parteneră în proiect. Fiecare coordonator din cele 8 ţări a prezentat activităţile pe care elevii din unitatea şcolară le-au realizat până în prezent dar şi ţara din care provine prin intermediul posterelor pregătite de către elevi şi a prezentărilor Powerpoint. La întâlnire au participat 21 de cadre didactice şi 18 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani”.

„În cadrul acestei întâlniri am dorit să le arătăm colegilor noştri sistemul de învăţământ pre-primar românesc, prin vizitarea grădiniţei în ziua de joi, 14 martie 2013, dar şi prin implicarea copiilor oaspeţi în activităţi atractive: realizarea unei salate de fructe, felicitări pentru o zi aniversară, sandvişuri haioase, ştafetă sportivă, cărticele amuzante şi aranjamente florale, în ziua de vineri, 15 martie”, a mai declarat aceasta.

La festivitatea de primire a invitaţilor au participat oficialităţi locale, din partea primăriei Slatina, Mihaela Stana, viceprimar al oraşului Slatina, Aurelia Tănase, consilier local, Ion Victoria şi Marilena Donciu din partea ISJ Olt. Au avut loc şedinţe de lucru unde s-a definitivat cum va arăta logo-ul proiectului, au fost evaluate activităţile desfăşurate până la momentul întâlnirii, am fixat un nou plan de lucru pentru viitoarelor întâlniri. Următoarea întâlnire din cadrul proiectului va avea loc în Spania în luna mai 2013.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect , iar Agenţia Naţionala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educaţiei si Formării Profesionale si Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul in care este folosit conţinutul acestor informaţii.