danubius_turci1.jpgStudenţii Universităţii “Danubius” din Galaţi au participat, în perioada 14 – 18 aprilie, la trei cursuri susţinute de către profesori din cadrul Universităţii Selcuk din Turcia: Prof. Zerrin Savasan, Prof. Nezir Akyesilmen şi Prof. Metim Aksoy.

Cele trei moblilităţi de predare derulate în baza acordului Erasmus încheiat între Universitatea “Danubius” din Galati şi Universitatea Selcuk din Turcia, au dat posibilitatea studenţilor danubieni de a dezbate teme de interes global cu profesorii Universităţii Selcuk, pornind de la dreptul mediului şi până la relaţiile Turciei cu Uniunea Europeană.

Toţi profesorii implicaţi în această mobilitate de predare au fost încântaţi de feed- back-ul primit de la studenţii danubieni care, pe lângă faptul că s-au prezentat într-un număr considerabil la aceste cursuri, au adresat întrebări – suport ale unei adevărate atmosfere de dialog şi dezbatere asupra cursurilor domnilor profesori.

Aflată la prima experienţă Erasmus şi pentru prima dată în România, Profesor Zerrin Savasan a declarat: “Această mobilitate depăşeşte graniţa cercetării şi pe cea a calităţii actului didactic. Înseamnă mai mult de atât ! Înseamnă să înţelegi diferitele sisteme academic, să te integrezi unor lumi şi culture diferite iar în final să aplici acasă ceea ce ai descoperit a fi mai bun la ceilalţi.”

“Deoarece am mai trăit o asemenea experienţă în Slovacia, pot face o comparaţie între cele trei sisteme de învăţământ superior (Turcia, Slovacia şi România). În România, la Universitatea “Danubius”, deşi mă aflu pentru prima dată, descopăr o cultură care este asemănătoare cu cea a Turciei. Mă bucur de participarea foarte bună a studenţilor Universitţii Danubius la cursurile noastre! Recomand Universitatea “Danubius” studenţilor noştri care doresc să beneficieze de mobilităţi ERASMUS !”, a încheiat Prof. Nezir Akyesilmen.

Curând, trei profesori ai Universităţii “Danubius” îşi vor lua revanşa mobilităţii ERASMUS de predare la Universitatea Selcuk din Turcia.

danubius_turci2.jpg