acad_politie.jpgO nouă promoţie de absolvenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a depus vineri jurământul de credinţă pentru ţară, 886 de studenţi fiind ridicaţi la gradul de subinspector/sublocotenent.

Ceremonia de absolvire a promoţiei 2010 s-a desfăşurat pe platoul din faţa Academiei de Poliţie, manifestarea bucurându-se de prezenţa unor cadre din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a unor reprezentanţi ai instituţiilor statului, precum şi a mii de cunoscuţi, rude şi prieteni ai noilor ofiţeri.

Secretarul de stat în MAI chestorul-şef Dan Valentin Fătuloiu a ţinut un discurs din partea ministrului de Interne, Vasile Blaga, care nu a putut fi prezent la eveniment, deoarece participă la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne de la Bruxelles.

”Nu va urma o perioadă uşoară. Aşteptările sunt mari, nevoile sunt de asemenea de dimensiuni semnificative, iar Ministerul Administraţiei şi Internelor nu mai este acea instituţie a statului în care, dacă ai pătruns, stai liniştit până la pensie pe un salariu bunicel. Nu este suficient să vă faceţi meseria bine şi să vă îndepliniţi misiunea care v-a fost încredinţată, trebuie să dovediţi deschidere faţă de oameni, să ştiţi să vorbiţi cu ei în termeni pe care să-i înţeleagă. Respectul nu vă este asigurat de uniforma pe care o purtaţi, trebuie să-l câştigaţi prin atitudine şi professionalism”, le-a spus Dan Valentin Fătuloiu tinerilor ofiţeri.

Promoţia 2010 a Academiei de Poliţie este formată din 886 de absolvenţi, împărţiţi în două serii: 2006-2010 (378 de studenţi) şi 2007-2010 (508 studenţi). Cele două serii au absolvit în acelaşi timp, deoarece numărul anilor urmaţi la Facultatea de Drept a fost redus de la patru la trei. În prima serie (2006-2010), dintre cei 378 de absolvenţi, 247 vor deveni poliţişti, 58 poliţişti de frontieră, 25 jandarmi, 22 ofiţeri la penitenciare şi 26 pompieri. În cazul seriei 2007-2010, 350 de absolvenţi vor deveni poliţişti, 60 poliţişti de frontieră, 49 jandarmi, 25 ofiţeri la penitenciare iar 24 vor fi arhivari. AGERPRES