O profesoara din Florida preda la Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Pascani

Timp de doi ani, o profesoara din America va preda engleza elevilor de la Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Pascani. Este vorba despre Elisabeth Cabbage, in varsta de 22 de ani, care este voluntara organizatiei “The Peace Corps”.
Elisabeth a acceptat propunerea Liceului Teoretic “Mihail Sadoveanu” prin care aceasta scoala va face parte dintr-un proiect international in cadrul caruia un profesor american va preda limba engleza si cultura americana tinerilor din acest liceu pascanean si nu numai.

La sfarsitul lunii iulie, tanara profesoara a facut prima sa vizita in municipiul Pascani, la Liceul “Sadoveanu”, unde a cunoscut profesorii de aici si conducerea scolii, apoi a vizitat orasul, imprejurimile, manastirile din Nordul Moldovei, alaturi de coordonatoarele proiectului, profesoarele Monica I. Costea si Brandusa Hodorogea.

“Profesoara Brandusa Hodorogea a fost cu ideea sa luam legatura cu aceasta organizatie. Din toamna, profesoara Elisabeth Cabbage va preda engleza elevilor nostri in paralel cu profesorii scolii. Contractul dureaza doi ani. Scoala asigura cazarea si masa, iar salariul este platit de organizatie”, a declarat Carmen Dimitriu, directorul Colegiului Mihail Sadoveanu din Pascani.

Elisabeth Cabbage preda cursuri de limba engleza si civilizatie americana, atat elevilor din liceu cat si, pe cat posibil, altor membrii ai comunitatii locale, profesori si chiar grupurilor de parinti. Cursurile sunt gratuite, Elisabeth Cabbage fiind platita de catre organizatia “The Peace Corps”, iar comunitatea locala trebuind doar sa-i asigure locatia si cheltuielile de intretinere a acesteia.

Pe viitor, profesoara doreste sa se implice ca voluntar la unul din centrele de plasament din municipiul Pascani. “Voi sta in municipiul Pascani pentru o perioada de doi ani. Obiectivul meu aici este de a invata pe elevi limba engleza. Vreau sa las ceva in urma mea atunci cand plec de aici. Dupa ce voi invata mai bine limba romana, doresc sa lucrez ca voluntar la un centru de plasament”, a spus Elisabeth Cabbage. Mai mult, pe perioada cat va sta in Pascani, doreste ca, impreuna cu alte cadre didactice din scoala, vor sa puna bazele unui club de arta dramatica si un club de fitness.