O sală destinată desfăşurării cursurilor de limba chineză, care va fi dotată cu laptopuri donate elevilor de Ambasada Republicii Populare Chineze, a fost inaugurată luni la Şcoala Gimnazială nr. 88, potrivit unui comunicat al autorităţii locale. Sala „Confucius”, precum şi mai multe clase pregătitoare au fost vizitate luni de primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, cu prilejul întrevederii avute în această unitate de învăţământ cu o delegaţie condusă de ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Feihong Xu.
Şcoala Gimnazială nr. 88 este singura unitate de învăţământ din sector unde se predă limba chineză. Până în prezent, la această unitate de învăţământ au fost depuse de părinţi aproximativ 200 de cereri în vederea studierii limbii chineze. „Acum trei ani ne-am propus să avem cât mai multe şcoli din sectorul 3 înfrăţite cu unităţi de învăţământ din alte ţări pentru a promova cultura acestora în rândul elevilor. Sunt bucuros că la Şcoala nr. 88 se învaţă limba chineză, pentru că este una dintre cele mai importante limbi de pe glob, având un număr dublu de vorbitori faţă de limba engleză”, a declarat Robert Negoiţă, citat în comunicat.
Potrivit acestuia, China deţine una dintre cele mai puternice economii, cu creşteri semnificative în fiecare an. „De asemenea, este un mare avantaj, întrucât copiii de acum, viitorii adulţi, îşi vor găsi mult mai uşor de lucru, pot circula mai uşor în lume şi îşi pot găsi un loc mai bun în societate. Sper ca Şcoala nr. 88 să nu fie singura din sectorul 3 unde se predă limba chineză”, a afirmat edilul.
Negoiţă a susţinut că, până la sfârşitul acestui an, toate şcolile din sectorul 3 vor fi reabilitate. „Sunt convins că, în urma dotărilor de ultima generaţie, procesul educativ va fi semnificativ îmbunătăţit. Se sperăm, de asemenea, că vom avea din ce în ce mai mulţi elevi cu burse de merit. Chiar dacă nu stăm foarte bine din punct de vedere bugetar, sunt bucuros că putem plăti cât mai multe burse, atâta vreme cât suntem conştienţi că învăţământul de astăzi este România de mâine”, a spus primarul sectorului 3.
La rândul său, ambasadorul Feihong Xu şi-a manifestat intenţia de a sprijini predarea limbii chineze şi în alte şcoli din sectorul 3. „Limba este un instrument foarte important pentru comunicarea interumană. Punem bazele acestui acord de predare a limbii chineze pentru a facilita în continuare o colaborare strânsă. Sper ca în viitor cât mai mulţi copii de aici să aprofundeze limba chineză şi să se afirme ulterior în domenii cât mai diverse. Sunt convins că pe baza dezvoltării colaborării în privinţa predării limbii chineze elevii din sectorul 3 vor avea de câştigat”, a declarat diplomatul chinez.
El şi-a exprimat convingerea că punctele de predare a limbii chineze vor avea succes. „Pe baza colaborării foarte strânse între cele două ţări se vor crea oportunităţi de dezvoltare pentru toţi cei prezenţi aici. În momentul de faţă avem patru institute şi 17 puncte de predare în limba chineză”, a precizat Feihong Xu. AGERPRES